S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

07.07.2018

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Polievka, ktorú určite neuvaríte iba raz.

Potrebujeme:

veľký hrniec / pre 10 osôb /

300 g veľkej / bubnovej / domácej  fazule, malé údené bravčové koleno, 100 g slanina, 1 pár klobásy, 1cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500 g kyslej kapusty, 1 bobkový list, 1 KL čier. korenie, 1 KL soľ, 2-3 PL čer. sladkej papriky, 5 ks zemiakov, podľa chuti -pálivú omáčku, /Blair´s After Death Sauce/

Postup:

1. Fazuľu si dáme namočiť do vody,  už večer.  Ráno pridáme bobkový list, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak,  údené koleno, klobásu, očistené zemiaky / rozvariť na zahustenie / a dáme variť do mäkka.

2. Zvlášť do hrnca popražíme  na drobno pokrájanú slaninku, cibuľku. Keď už je cibuľka, slaninka hotová pridáme červenú papriku, pokrájanú na drobnejšie kyslú kapustu a zalejeme vodu.  Varíme do mäkka.

3. Keď je údené koleno mäkka vyberieme ho spolu s klobáskou a nakrájame  / koleno na kocky, klobásu na kolieska /. Fazuľu necháme dovariť úplne do mäkka.

4. Nakoniec pridáme kapustu, údené koleno, klobásku, pálivú omáčku Blair´s After Death Hot sauce  a necháme spolu povariť 10 minút.

 Prajem dobrú chuť!!!

 http://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-s-kyslou-kapustou/58855-recept.htm

YWI5MT