Polievka, ktorú určite neuvaríte iba raz.
Potrebujeme:
veľký hrniec / pre 10 osôb /
300 g veľkej / bubnovej / domácej fazule, malé údené bravčové koleno, 100 g slanina, 1 pár klobásy, 1cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500 g kyslej kapusty, 1 bobkový list, 1 KL čier. korenie, 1 KL soľ, 2-3 PL čer. sladkej papriky, 5 ks zemiakov, podľa chuti -pálivú omáčku, /Blair´s After Death Sauce/
Postup:
1. Fazuľu si dáme namočiť do vody, už večer. Ráno pridáme bobkový list, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, údené koleno, klobásu, očistené zemiaky / rozvariť na zahustenie / a dáme variť do mäkka.
2. Zvlášť do hrnca popražíme na drobno pokrájanú slaninku, cibuľku. Keď už je cibuľka, slaninka hotová pridáme červenú papriku, pokrájanú na drobnejšie kyslú kapustu a zalejeme vodu. Varíme do mäkka.
3. Keď je údené koleno mäkka vyberieme ho spolu s klobáskou a nakrájame / koleno na kocky, klobásu na kolieska /. Fazuľu necháme dovariť úplne do mäkka.
4. Nakoniec pridáme kapustu, údené koleno, klobásku, pálivú omáčku Blair´s After Death Hot sauce a necháme spolu povariť 10 minút.
Prajem dobrú chuť!!!
http://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-s-kyslou-kapustou/58855-recept.htm