S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Benedikt vajcia pikantné

07.07.2018

Benedikt vajcia pikantné

Jedná sa o vaječné jedlo, ktoré nie je u nás až tak známe. Stretnete sa s ním väčšinou v profesionálnych reštauráciách. Pôvodný recept pochádza z New Yorku. Ak ste ešte o ňom nepočuli, vedzte že ide o vajíčko bez škrupiny uvarené vo vode, tak aby žĺtok vo vnútri bielka ostal stále tekutý. Záver kuchárskeho umenie je ochutené tradičnou Holandskou omáčkou.

NA JEDNU PORCIU POTREBUJEME:

1 vajce, 4 ks plátky anglickej slaninky, 1 ks žemľa, 1 ks paradajka, 1 ks malá cibuľka, Holandská omáčka Zakk Wylde´s, 2 PL  masla, 4 žĺtky, 4 PL teplej vody, trošku soli, 1 KL čerstvej citrónovej šťavy

kvapka Zakk Wylde´s Shot to Hell

 POSTUP:

1. Najprv si urobíme Holandskú omáčku. V miske nad parou rozmiešame rozpustené maslo a žĺtky čo v najnižšej teplote. Neváhajte odstrániť misku nabok, kedykoľvek máte pocit že sa omáčka varí príliš rýchlo. Rozšľaháme maslo a žĺtky do hladka. Pridáme  vlažnú vodu, citrónovú šťavu, soľ a kvapku extrémne pálivej omáčky Zakk Wylde´s Shot to Hell.  Trvá to približne 10 minút potom a zakryté to odložíme bokom.

2. Pripravíme si benedikt vajcia a to tak že, do teplej, osolenej vody vložíme na sitku pomaly vajíčko, tak aby sa nerozišlo.  Varíme ho asi pol minútky, nie dlho tak aby žĺtok ostal tekutý. Vajíčko občas premiešajte.

3. Na opečenú žemľu pokladáme opečenú slaninku, benedikt vajce, paradajku, cibuľku, polejeme Holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.

Nezabudnite chilli je afrodiziakum.

Dobrú chuť!

Ako pomôcka  Vám môže slúžiť toto VIDEO:

Benedikt vajíčka:

ZDIwYmFm