TOVAR V AKCII
Fazuľová polievka s kyslou kapustou
Polievka, ktorú určite neuvaríte iba raz.
Potrebujeme:
veľký hrniec / pre 10 osôb /
300 g veľkej / bubnovej / domácej fazule
malé údené bravčové koleno
100 g slanina
1 pár klobásy
1cibuľa
3 strúčiky cesnaku
500 g kyslej kapusty
1 bobkový list
1 KL čier. korenie
1 KL soľ
2-3 PL čer. sladkej papriky
5 ks zemiakov
podľa chuti -pálivú omáčku
/Blair´s After Death Sauce/
Postup:
1. Fazuľu si dáme namočiť do vody, už večer. Ráno pridáme bobkový list, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak, údené koleno, klobásu, očistené zemiaky / rozvariť na zahustenie / a dáme variť do mäkka.
2. Zvlášť do hrnca popražíme na drobno pokrájanú slaninku, cibuľku. Keď už je cibuľka, slaninka hotová pridáme červenú papriku, pokrájanú na drobnejšie kyslú kapustu a zalejeme vodu. Varíme do mäkka.
3. Keď je údené koleno mäkka vyberieme ho spolu s klobáskou a nakrájame / koleno na kocky, klobásu na kolieska /. Fazuľu necháme dovariť úplne do mäkka.
4. Nakoniec pridáme kapustu, údené koleno, klobásku, pálivú omáčku Blair´s After Death Hot sauce a necháme spolu povariť 10 minút.
Prajem dobrú chuť!!!
http://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-s-kyslou-kapustou/58855-recept.html