Potrebujeme:
2 kg bravčové rebierka ( mäsité ),
Moridlo:
2 KL - soľ, 3 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 1 bobkový list,
Marináda:
2 KL - soľ, 2 PL - kečup, 2 PL - sójová omáčka, 2 PL - olej, 2 PL - med, 1 PL - slivkový lekvár, 1 KL - Blair´s Muerta Death Hot sauce, 5 strúčikov cesnaku
POSTUP:
1. Bravčové rebierka nakrájame, dáme do hrnca s moridlom pomaly variť. Uvaríme ich len do polomäkka.
2. Rebierka vyberieme z vody na plech, potrieme pripravenou marinádou. Marinádu pripravíme z uvedených surovín. Takto pripravené rebierka dáme do chladničky aspoň na dve hodiny ale môžu byť aj dva dni. Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich môžte pokvapkať čiernym pivom ( dajú sa piecť aj doma v rúre na plechu ). Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame len upečiem do chrumkava.
Takto predvarené rebierka sa rýchlo upečú, z vnútra sú šťavnaté a zvon chrumkavé.
Prajeme dobrú chuť!!!!
http://varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-rebierka/58623-recept.html