S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Pikantné rebierka

07.07.2018

Pikantné rebierka

Potrebujeme:

2 kg bravčové rebierka ( mäsité ),

Moridlo:

2 KL - soľ, 3 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 1 bobkový list,

Marináda:

2 KL - soľ, 2 PL - kečup, 2 PL - sójová omáčka, 2 PL - olej, 2 PL - med, 1 PL - slivkový lekvár, 1 KL - Blair´s Muerta  Death Hot sauce, 5 strúčikov cesnaku

POSTUP:

1. Bravčové rebierka nakrájame, dáme do hrnca s moridlom pomaly variť. Uvaríme ich len do polomäkka. 

2. Rebierka vyberieme z vody na plech, potrieme pripravenou marinádou. Marinádu pripravíme z uvedených surovín. Takto pripravené rebierka dáme do chladničky aspoň na dve hodiny ale môžu byť aj dva dni. Rebierka grilujeme vonku na drevenom uhlí, počas grilovania ich môžte pokvapkať čiernym pivom ( dajú sa piecť aj doma v rúre na plechu ). Vtedy ich len uložíme na plech, nepodlievame ani nezakrývame len upečiem do chrumkava.

Takto predvarené rebierka sa rýchlo upečú, z vnútra sú šťavnaté a zvon chrumkavé.

Prajeme dobrú chuť!!!!

 http://varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-rebierka/58623-recept.html

 http://dobruchut.azet.sk/recept/47058/pikantne-rebierka/

ZTdmY2R