S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Papriková pomazánka

07.07.2018

Papriková pomazánka

Je to veľmi jednoduchý a vynikajúci recept.

POTREBUJEME:

4 kg kápia, 2 kg cibuľa, 200 g paradajkový pretlak, 1KL pálivej omáčky IGUANA, 10 PL kryštálový  cukor, 4 PL soľ, 1 dcl ocot, 3 dcl oleja

 POSTUP:

 1. Očistenú  na veľké kusy pokrájanú cibuľu vložíme do veľkého hrnca s olejom. Chvíľu popražíme, potom pridáme očistenú na veľké kusy pokrájanú kápiu, cukor, soľ,  pálivú omáčku IGUANA , pretlak a ocot a varíme úplne do mäkka cca 2 hodiny.

2. Po uvarení odstavíme zo sporáka a rozmixujeme ju úplne do hladká.   Pre dokonalosť Vám odporúčame pomazánku prepasírovať cez sitko a všetky zvyšky, ktoré sa nedajú poriadne rozmixovať, ostanú v sitku. Skúste ju  a vôbec sa nebojte dochutiť ju podľa vašich chutí, či už pridať pálivej omáčky, soľ alebo cukor.

 Takto dokonale prepasírovanú  pomazánku sterilizujeme v malých pohároch.

 Odporúčame  ju variť z dvojitej dávky.

Zvykne sa rýchlo zjesť.

NTZjOTNiZm