Je to veľmi jednoduchý a vynikajúci recept.
POTREBUJEME:
4 kg kápia, 2 kg cibuľa, 200 g paradajkový pretlak, 1KL pálivej omáčky IGUANA, 10 PL kryštálový cukor, 4 PL soľ, 1 dcl ocot, 3 dcl oleja
POSTUP:
1. Očistenú na veľké kusy pokrájanú cibuľu vložíme do veľkého hrnca s olejom. Chvíľu popražíme, potom pridáme očistenú na veľké kusy pokrájanú kápiu, cukor, soľ, pálivú omáčku IGUANA , pretlak a ocot a varíme úplne do mäkka cca 2 hodiny.
2. Po uvarení odstavíme zo sporáka a rozmixujeme ju úplne do hladká. Pre dokonalosť Vám odporúčame pomazánku prepasírovať cez sitko a všetky zvyšky, ktoré sa nedajú poriadne rozmixovať, ostanú v sitku. Skúste ju a vôbec sa nebojte dochutiť ju podľa vašich chutí, či už pridať pálivej omáčky, soľ alebo cukor.
Takto dokonale prepasírovanú pomazánku sterilizujeme v malých pohároch.
Odporúčame ju variť z dvojitej dávky.
Zvykne sa rýchlo zjesť.