Úvod » Výrobca » Paprikáreň CHILLIS » Trinidad Skorpion Moruga Chocolate tekutý výťažok
Kompletné špecifikácie
Stupeň pálivosti
Scovilleho stupnica 2 000 000 SHU.
Extrémne štipľavá čistá šťava z najpálivejších papričiek Trinidad Skorpion Moruga. Pre gurmánov, fajnšmekrov, na obranu aj na útok. Všetky papriky z rodiny Trinidad Scorpion Moruga vyzerajú ako nahnevané. Sú krátke, zavalité a pokrútené. Tento "vrah chilli" bol vyhlásený vo Februári 2012 za najštipľavejšie chilli na svete. Neskôr v Novembri 2013 ho z trónu zosadila Carolina Reaper,
Trinidad Scorpion Moruga a Trinidad Scorpion Moruga Chocolate môžu byť štipľavosťou rovnaké, ale je tu určitý rozdiel v chuti medzi sub-odrodami,. Samotná Moruga má viac tropickej kyslej chuti.
Chocolate je ako horúca čokoláda s chuťou pripomínajúcou ovocie. Prvý rozdiel je v jej sladkom mene. Paprička Chocolate je chuťovo mäkšia, menej kyslej chuti s dymovými tónmi a nádychom zemitej sladkosti.
Je vhodná okrem iného použitia aj na prípravu extrémnych marinád na grilovanie.
Ale nenechajte sa zmiasť. To je super-štipľavé korenie s dlhými, špicatými tesákmi, ktoré sa vám zahryznú veľmi hlboko a tam vydržia dlhú, dlhú dobu.
Štipľavosťou je Trinidad Skorpion Chocolate jednou z najštipľavejších papričiek, približujúc sa úrovni Carolina Reaper
Nábeh štipľavosti je pomalý. Začína ako tlmený buchot, ktorý sa časom mení na ohnivé peklo, ktoré zotrváva dlhú, dlhú dobu.
Chilli na tejto úrovni je svojim účinkom pokiaľ sa jedná o účinok kapsaicínu v blízkosti koreninového kasera. Pri používaní je vhodné prípravok riediť!
Upozornenie: Skladujte mimo dosah detí, nedovoľte aby s obsahom manipulovali.
Dbajte zvýšenej opatrnosti pri manipulácii s obsahom balenia. Po dotyku s obsahom majte na pamäti, že zostatky z pokožky nie je možné ihneď odstrániť, neodstránia sa ani umytím. Po kontaminácii sa nedotýkajte citlivých častí ľudského tela. Vyvarujte sa sásahu očí.
Vybrané na Slovensku.