S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Teja chilli prášok 30 g


        

Teja chilli prášok 30 g

 

skladom

Papričky S17 Teja patria v Indii medzi najštipľavejšie. A čo sa týka prípravy miestneho karí, tak aj k tým najobľúbenejším. Za týmto pomerne technickým názvom sa skrýva skupina kultivarov Guntur chilli, ktorá zahŕňa papričky podobné chuti a štipľavosti.

novinka


Číslo produktu: P319
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Mleté
Nákupom získate 2 body
naša cena:
2,40 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Teja chilli prášok 30 g

Naozaj štipľavé papričky z Indie

Indická štipľavá smršť, bez ktorej sa nezaobíde žiadne správne karí ani akékoľvek tunajšie tradičné jedlo. V Indii totiž patrí toto chilli medzi najštipľavejšie a vo svete k tomu najvyhľadávanejšiemu.

S17 Teja odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) sú tenké papričky dlhé 5-12 cm, ktorých pálivosť sa pohybuje okolo 50 000-100 000 SHU. Majú silne ostrú pikantnú chuť. Hoci sú najčastejšie spájané s Indiou, ktorá je v súčasnosti ich najväčším producentom a kde boli prvýkrát asi v 15. storočí predstavené, ich pôvod sa pripisuje Južnej Amerike.

Ako sa pestuje kvalitné chilli?

S17 spadajú do skupiny kultivarov indických papričiek Guntur chilli (nazvanej podľa rovnomenného regiónu v provincii Andhra Pradesh, kde sa pestujú), ktorá zahŕňa viac kultivarov červených papričiek podobne výraznej chuti a pálivosti (napríklad S4 Guntur sannam, 273 chilli a ďalšie).

India je celosvetovo najväčším producentom chillii papričiek a zo spomínanej provincie Andhra Pradesh, kde sa pestujú aj Teja papričky, pochádza takmer polovica celkovej indickej produkcie. Pestovaniu papričiek tu venujú náležitú pozornosť a starostlivosť. Pred asi 40 rokmi dokonca neďaleko Guntur vznikla regionálna výskumná stanica zaoberajúca sa kultiváciou chilli papričiek. Niet preto divu, že indické papričky sú vo svete tak obľúbené a vyhľadávané.

Odhaľte tajomstvo najlepšieho indického karí

Papričky Teja sú nepostrádateľnou súčasťou mnohých indických, thajských, čínskych aj amerických jedál, ale ich výrazná chuť a intenzívna pálivosť je obľúbená úplne po celom svete. Okrem karí a rôznych ázijských mäsových a zeleninových jedál si ich chuť určite zamilujete v polievkach alebo dusených mäsových pokrmoch. Do kuracieho karí potom odporúčame pridať kokosové mlieko a mak. Teja papričky tieto ingrediencie krásne zvýraznia a skvele doplnia svoju pálivosťou.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NzdmZjdlMj