Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Red Habenaro mash so semiačkami
Kompletné špecifikácie
Stupeň pálivosti
Scovilliho stupnica 100 000 - 350 000 SHU
Zloženie:
85% Habanero chilli papričky, soľ 12-16%, ocot 3%
Chilli paprička Habanero
Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a jednou z viacerých pálivejších papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené, ale aj biele, hnedé a ružové. Habanero dosahuje pálivosť 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Pôvod papričiek je pravdepodobne na Kube, odkiaľ sa paprička dostala na Yucatán (Mexico), kde sa jej dnes ročne zožne približne 1500 ton. Pestuje sa tiež v Belize, Kostarike a v niektorých štátoch USA (Texas, Idaho a Kalifornia). Pálivosť papričky a jej delikátna chuť z nej robí veľmi žiadanú a populárnu prísadu do omáčok a jedál. Krížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roku 2012 v Južnej Karolíne Carolina Reaper, v súčasnosti najštipľavejšia chilli paprička na svete.