S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Orange Habanero chilli mash


        

Orange Habanero chilli mash

 

skladom

Orange Habanero chilli mash


Číslo produktu: 254
Výrobca: the ChilliDoctor
Stupeň pálivosti: 11
objem ml: 200
Nákupom získate 9 bodov
naša cena:
8,90 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Orange Habanero chilli mash 200 ml

Papričky Habanero v sebe spájajú všetko, čo si u dobrého chilli prajete. Sú vysoko pálivé, takže vás rozhodne nepripravia o ten pravý a poctivý hrejivý pocit, majú špecifickú chuť s tónmi tropického ovocia a sú u nás bežne dostupné.

Habanero je odrodou Capsicum chinense (papriky čínskej) a pôvodom pochádza z Karibiku, konkrétne z Kuby. Odtiaľ sa paprička dostala okrem iného aj na Yucatán do Mexika, kde sa jej ročne zožne asi 1 500 ton. Dosahuje vysokú pálivosť v rozmedzí 200 000-300 000 SHU. Zaujímavá je predovšetkým farebná škála, ktorú možno u týchto papričiek pozorovať. Zo svetlozelených  nezrelých plodov prechádza postupne na typickú oranžovú a červenú farbu. K videniu sú však u Habanera tiež ružové, hnedé, tmavo zelené i biele farby.

Papričky s chuťou tropického ovocia

Karibský pôvod prepožičal Habanero papričkám nielen názov samotný, ktorý je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany, ale tiež exotický profil chuti. Majú intenzívnu kvetinovú vôňu a v chuti možno výrazne rozpoznať kokos, žltý melón, papayu a podtóny bobuľovín. Niektorí v ich chuti nachádza aj tóny marhule. Skrátka úžasná záležitosť pre všetkých, ktorí v chilli nehľadajú len "vypalovák", ale po prvotnom páleniu si vychutnajú zaslúženú ovocnú chuť.


Čo je chilli mash? Čerstvé chilli papričky sa rozdrvia spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok zo šupky, semienok a dužiny spoločne poskytnú intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mash-e neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používajú  sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok napr. salsa, dip, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

Batátový krém s chilli

Batátový krém s chilli

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OTExYz