S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Ochutnávková sada 9x chilli mash


        

Ochutnávková sada 9x chilli mash

 

skladom

Ochutnávková sada 9x chilli mash

novinka


Číslo produktu: 243
Výrobca: the ChilliDoctor
Stupeň pálivosti: 13
objem ml: 9 x 40 ml
Nákupom získate 30 bodov
naša cena:
30,10 EUR

Kompletné špecifikácie

Sada tekutých chilli Mash v darčekovej krabičke. Ideálne ako darček pre milovníka chilli papričiek.

Bohatá sada obsahuje 9 druhov chilli Mash 40 ml od mierneho Aji Amarillo, cez exotický Scotch Bonnet po najštiplavejších na svete Carolinu Reaper.

Darček, ktorý zaručene vykúzli slzy v očiach.

zloženie:

Carolina Reaper mash 40 ml

Zoznámte sa s najštiplavejších papričkou na svete. Do Guinessovej knihy rekordov bola zapísaná v roku 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Carolina reaper je hybridný chilli paprička druhu Capsicum chinense, ktorú v roku 2012 vypestoval Ed Currie v meste Rock Hill v južnej Karolíne pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera.

Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml

Chilli paprička pochádzajúce z oblasti Moruga na ostrove Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Inštitút jej vyhlásil najštiplavejších papričkou na svete 13. Februára 2012 na novomexickom štátnej univerzite v Las Cruces. Avšak Guinnessova kniha rekordov papričku Trinidad Moruga Scorpion za najštiplavejších papričku na svete nepotvrdila.

Naga Bhut Jolokia prášok mash 40 ml

Naga Jolokia je chilli paprička dosahujúci pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 bola označená za najštiplavejších papričku v Guinnessovej knihe rekordov s pálivosti 1 001 304 SHU. Jedná sa o medzidruhového kríženca z Bangladéša a severovýchodnej indie. Skrížením papričiek druhu chinense a frutescens. Možno jej tiež nájsť na Srí Lanke, kde je známa ako Nai Mirris (Cobra chilli).

Red Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovanie Havany a je jednou z tých viac pálivých. Nezrelé papričky Habanero sú zelené, ale v priebehu dozrievania svoju drobného dobytka mení. Môžeme vidieť Habanera oranžová a červená, ale aj biela, hnedá a ružová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU).

Scotch Bonnet mash 40 ml

Táto kráska pochádza z Jamajky a bola prvou karibskú chilli papričkou, po ktorej exporte vznikla vysoký dopyt. Známa a populárna bola nielen vďaka svojej chuti a pálivosti, ale predovšetkým kvôli netradičnému mene. Scotch Bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňať. Scotch Bonnet je však sladšie.

Green Jalapeno mash 40 ml

Papričky jalapenos sú pôvodom z Mexika. Svoje meno získali podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky), ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejší papričku na americkom kontinente ..

Aji Amarillo mash 40 ml

Aji Amarillo je jednou z najstarších odrôd v peruánskych Andách a bola tu pestovala už od roku 2500 pred naším letopočtom. Rastliny patrí do rodu Capsicum baccatum, sú trvalé a pri vhodných podmienkach môžu vyrásť až do výšky 2 metrov. Sušené plody Aji Amarillo sú známe ako Aji Mirasol. Dosahujú dĺžku cca 10 cm a šírky 4 cm. Majú miernu pálivosť a aromatickú ovocnú chuť.

Chipotle mash 40 ml

Chipotle alebo tiež Chilpotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená chilli paprička. Sušená a údená paprička Jalapeno, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré jej sú inšpirované, ako je napríklad Tex-Mex. V ich chuti sa pálivosť pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu.

Orange Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovanie Havany a jednou z viacerých pálivejšiu papričiek. Nezrelé papričky Habanero sú zelené, ale v priebehu dozrievania svoju drobného dobytka mení. Môžeme vidieť Habanera oranžová a červená, ale aj biela, hnedá a ružová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU).

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OTVlZTNi