Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Nakládané Jalapeño chilli papričky
Kompletné špecifikácie
Stupeň pálivosti
Scovilleho stupnica SHU 10 000
Chrumkavé nakladané krájané kolieska Jalapeno papričiek v slanom náleve s vínnym octom sa skvele hodí na akejkoľvek jedla - od burgerov a pizze, mäsových a strukovinových jedál až po nakladané syry či utopence. Alebo je jednoducho schrumkajte len tak na posedenie. Vďaka miernejšie pálivosti Jalapeno papričiek si túto lahôdku môžu bez obáv vychutnávať aj menej otrkaný chilli nadšenci.
Pre niekoho sú jalapeño so svojou miernejší priemernou pálivosti okolo 8,000 až 10,000 SHU vrcholom ostrosti, pre iných slabým odvarom. Jedno je ale isté, v kuchyni patrí k jednému z najobľúbenejších a najpoužívanejších druhov chilli. A to platí aj o chrumkavých nakladaných zelených Jalapeno papričkách krájaných na kolieska.
Pre zaujímavosť, v Mexiku sú výrazom Jalapeno označované tieto papričky iba v naloženom stave. Čerstvým zeleným plodom sa hovorí "chile gordo", čo v preklade znamená tučná paprika, alebo "cuaresmenos" podľa mexického sviatku, počas ktorého niektorí počas štyridsiatich dní vôbec neje mäso. Zelené sú Jalapeno nedozreté. Oproti zrelým červeným môžu byť o niečo viac pálivá.
V kuchyni majú široké a univerzálne využitie. Hodí sa do jedál mexickej kuchyne, na akékoľvek mäsové, zeleninové alebo strukovinové pokrmy, do rôznych omáčok alebo salsa. Výborné sú na pizzi, v burgery, na jednohubkách alebo v kombinácii s vajcami. Vďaka tomu, že sú naše zelená jalapeno naložená v slanom náleve s vínnym octom, budú tiež neprekonateľnú ingrediencií každých utopencov alebo nakladaných syrov.