S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Trinidad Scorpion Moruga chilli vločky 10 g


        

Trinidad Scorpion Moruga chilli vločky 10 g

 

skladom

S touto ohnivou karibskou diablicou si vyskúšate, čo znamená prekročiť u chilli papričky hranicu 2 milióny na Scovilleho stupnici. Namleté vločky týchto aromatických papričiek dodajú jedlu spaľujúci žiar

novinka


Číslo produktu: F403
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Vločky
Nákupom získate 5 bodov
naša cena:
5,40 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Trinidad Scorpion Moruga chilli vločky 10 g

Trúfnite si na druhú najštipľavejších  papričku sveta!

Za hranicu 2 miliónov SHU vedie v chilli svete cesta lemovaná vreckovkami a mliekom. Alebo aspoň takú výbavu odporúčame ku konzumácii ohnivých karibských papričiek Trinidad Scorpion Moruga. Už samotné slovo škorpión neveští pre neskúsených chilli začiatočníkov nič dobré. Milovníkom extrémne pálivého chillivšak hovoríme: "Smelo, ale opatrne do toho!"

Za jej zložitým menom sa v skutočnosti skrýva názov mesta Morouga, ktorá sa nachádza na karibskom ostrove Trinidad, ktorý spolu s ostrovom Tobago tvorí ostrovný štát. Odtiaľ paprička pochádza.

V roku 2012 ju Chille Pepper inštitút (spadajúci pod Štátnu univerzitu v Novom Mexiku) potvrdil ako najštipľavejšiu na svete a zároveň prvú, ktorá prekonala hranicu 2 000 000 SHU. Bohužiaľ, Guinnessova kniha rekordov tejto papričke nepriala, a za najštipľavejšiu  zo všetkých ju nikdy oficiálne nepotvrdila. Slávy by si rovnako moc dlho neužila. Hneď o rok neskôr totiž prišla na svet Carolina Reaper, ktorá si svoje prvenstvo drží dodnes.

Sila desiatich Habanero papričiek v jednej

Moruga Scorpion papričky sú priemerne veľké asi ako golfová loptička, majú zvrásnený hrboľatý povrch a oranžovo-červenú farbu. Chýba im tiež tiež pretiahnutá špička (chvostík), ktorý je pre najštipľavejšie  papričky sveta obvyklý. Pálivosť u tohto chilli začína na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Skrátka záležitosť len pre ostrieľaných chilli znalcov.

Majú kvetinovo-ovocnú chuť a aromatickú vôňu. Pálivosť sa po zjedení tejto papričky postupne rozvíja a trvá pomerne dlhú dobu. Známy je v tejto súvislosti výrok Paula Boslanda, riaditeľa mexického Chille Pepper inštitútov, ktorý vyhlásil: "Zahryznete sa a nezdá sa to tak hrozné. Lenže potom to začne. Pálivosť sa zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to brutálne." Čo dodať, Moruga Scorpion chilli vám z hrdla len tak nevymizne.

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku môžete použiť mletú, celú alebo v podobe pasty či pyré ako základnú surovinu pre mnohé varené i studené jedlá a omáčky. Skvele vynikne v marináde na pálivé kuracie krídelká a iné barbecue mäsové pochúťky. Vďaka svojej sladkej kvetinovej chuti je vhodná do všetkých sladko-pálivých dipov a pokrmov.

Nezabudnite, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10-krát pálivejšia než Habanero papričky. Takže s dávkovaním to radšej moc nepreháňajte.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NzVjYTk5Y