S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Krájené zelené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Egypt


        

Krájené zelené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Egypt

 

skladom

Chrumkavé nakladané krájané kolieska zelených Jalapeño papričiek v slanom náleve s vínnym octom sa skvelo hodia do akéhokoľvek jedla - od hamburgerov, pizze až po nakladané syry či utopence.

novinka


Číslo produktu: D525
Nákupom získate 10 bodov
naša cena:
9,90 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Krájené zelené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg - Egypt

Pre niekoho sú Jalapeño so svojou miernejšou priemernou pálivosťou okolo 8,000 až 10,000 SHU vrcholom ostrosti, pre iných slabým odvarom. Jedno je ale isté, v kuchyni patrí k jednému z najobľúbenejších a najpoužívanejších druhov chilli, a preto ich nikdy nie je dosť. Pre všetkých milovníkov tejto lahôdky máme veľké gastro balenie chrumkavých nakladaných zelených Jalapeño papričiek krájaných na kolieska.

Pre zaujímavosť, v Mexiku sú výrazom Jalapeño označované tieto papričky iba v naloženom stave. Čerstvým zeleným plodom sa hovorí "chille gordo", čo v preklade znamená tučná paprika, alebo "cuaresmenos" podľa mexického sviatku, počas ktorého niektorí počas štyridsiatich dní vôbec nekonzumujú mäso.

Zelené sú Jalapeño nedozreté. Oproti zrelým červeným môžu byť o niečo viac štipľavejšie. V kuchyni však majú rovnako široké a univerzálne využitie. Hodia sa do jedál mexickej kuchyne, salsa omáčok, na akékoľvek mäsové, zeleninové alebo strukovinové pokrmy, či do rôznych omáčok. Výborné sú na pizzi, v hamburgery, na jednohubkách alebo v kombinácii s vajcami.

Vďaka tomu, že sú naše zelene Jalapeño naložené v slanom náleve s vínnym octom, budú neprekonateľnou ingredienciou každých utopencov alebo nakladaných syrov.

Ochutnajte obľúbenú sušenú papričku aztéckych cisárov

Jalapeño boli považované za prvú a najstaršiu kultivovanú plodinu na západnej pologuli, a to ešte v čase pred aztéckou civilizáciou. Aztékovia papričkám prikladali obrovský význam. Bežne chili sušili na slnku, čo však u Jalapeño kvôli ich hrubej dužinatej šupke nebolo možné. Začali ich preto najskôr údiť a až potom sušiť. Vďaka tomu vznikli dnes známe Chipotle. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztécke ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály. Tradične z nich bola pre cisára a jeho hostí pripravovaná omáčka, ktorá obsahovala tiež paradajky, orechy, tekvicové semienka, čokoládu a karamel. Väčšinou sa podávala k zverine, morským plodom a hydine.

S Jalapeño neurobíte chybu v žiadnom jedle, ktorým sa chystáte pohostiť návštevu, rodinu alebo úplných čili začiatočníkov.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Podmienky ochrany osobných údajov. 2.1. Zákonným dôvodom spracovanie Vašich osobných údajov je Váš súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES.3.1. Účelom spracovania Vašich osobných údajov je zasielanie daňových dokladov za prenájom systému, obchodných oznámení a činenia iných marketingových aktivít správcom voči Vašej osobe.

Upozornenie. Správca webu si vyhradzuje právo zmazať vulgárne alebo také príspevky, ktoré by poškodzovali záujmy správcu webu.

MjE3NGVi