S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg- Egypt


        

Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg- Egypt

 

skladom

Chrumkavé nakladané krájané kolieska zelených Jalapeño papričiek v slanom náleve s vínnym octom sa skvelo hodia do akéhokoľvek jedla - od hamburgerov, pizze až po nakladané syry či utopence.

novinka


Číslo produktu: D526
Nákupom získate 10 bodov
naša cena:
9,90 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg- Egypt

Pre niekoho sú Jalapeño so svojou miernejšou priemernou pálivosťou okolo 8,000 až 10,000 SHU vrcholom ostrosti, pre iných slabým odvarom. Jedno je ale isté, v kuchyni patrí k jednému z najobľúbenejších a najpoužívanejších druhov chilli, ktoré sa tu rozhodne nestratí. A to platí aj o chrumkavých nakladaných červených Jalapeño papričkách krájaných na kolieska.

Červené Jalapeño sú dozretou formou zelených. Majú plnšiu a o niečo sladšiu chuť s nižšou štipľavosťou. V kuchyni majú rovnako široké a univerzálne využitie. Hodia sa do jedál mexickej kuchyne, salsa omáčok, na akékoľvek mäsové, zeleninové alebo strukovinové pokrmy, či do rôznych omáčok. Výborné sú na pizzi, v hamburgery, na jednohubkách, alebo v kombinácii s vajcami. A samozrejme, skvelé sú aj len tak na chrumkanie.

Vďaka tomu, že sú naše červené Jalapeño naložené v slanom náleve s vínným octom, budú tiež neprekonateľnou ingredienciou všetkých utopencov, alebo nakladaných syrov.

Ochutnajte obľúbenú sušenú papričku aztéckych cisárov

Jalapeño boli považované za prvú a najstaršiú kultivovanú plodinu na západnej pologuli, a to ešte v čase pred aztéckou civilizáciou. Aztékovia papričkám prikladali obrovský význam. Bežne chilli sušili na slnku, čo však u Jalapeño kvôli ich hrubej dužinatej šupke nebolo možné. Začali ich preto najskôr údiť a až potom sušiť. Vďaka tomu vznikli dnes známe Chipotle. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztécke ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály. Tradične z nich bola pre cisára a jeho hostí pripravovaná omáčka, ktorá obsahovala tiež paradajky, orechy, tekvicové semienka, čokoládu a karamel. Väčšinou sa podávala k zverine, morským plodom a hydine.

S Jalapeño neurobíte chybu v žiadnom jedle, ktorým sa chystáte pohostiť návštevu, rodinu alebo úplných chilli začiatočníkov.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OGE4Mj