Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg- Egypt
Kompletné špecifikácie
Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 3 kg- Egypt
Pre niekoho sú Jalapeño so svojou miernejšou priemernou pálivosťou okolo 8,000 až 10,000 SHU vrcholom ostrosti, pre iných slabým odvarom. Jedno je ale isté, v kuchyni patrí k jednému z najobľúbenejších a najpoužívanejších druhov chilli, ktoré sa tu rozhodne nestratí. A to platí aj o chrumkavých nakladaných červených Jalapeño papričkách krájaných na kolieska.
Červené Jalapeño sú dozretou formou zelených. Majú plnšiu a o niečo sladšiu chuť s nižšou štipľavosťou. V kuchyni majú rovnako široké a univerzálne využitie. Hodia sa do jedál mexickej kuchyne, salsa omáčok, na akékoľvek mäsové, zeleninové alebo strukovinové pokrmy, či do rôznych omáčok. Výborné sú na pizzi, v hamburgery, na jednohubkách, alebo v kombinácii s vajcami. A samozrejme, skvelé sú aj len tak na chrumkanie.
Vďaka tomu, že sú naše červené Jalapeño naložené v slanom náleve s vínným octom, budú tiež neprekonateľnou ingredienciou všetkých utopencov, alebo nakladaných syrov.
Ochutnajte obľúbenú sušenú papričku aztéckych cisárov
Jalapeño boli považované za prvú a najstaršiú kultivovanú plodinu na západnej pologuli, a to ešte v čase pred aztéckou civilizáciou. Aztékovia papričkám prikladali obrovský význam. Bežne chilli sušili na slnku, čo však u Jalapeño kvôli ich hrubej dužinatej šupke nebolo možné. Začali ich preto najskôr údiť a až potom sušiť. Vďaka tomu vznikli dnes známe Chipotle. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztécke ríši vysoko cenenou surovinou a boli využívané aj na prípravu jedál pre cisárske ceremoniály. Tradične z nich bola pre cisára a jeho hostí pripravovaná omáčka, ktorá obsahovala tiež paradajky, orechy, tekvicové semienka, čokoládu a karamel. Väčšinou sa podávala k zverine, morským plodom a hydine.
S Jalapeño neurobíte chybu v žiadnom jedle, ktorým sa chystáte pohostiť návštevu, rodinu alebo úplných chilli začiatočníkov.