S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Chilli papričky » Kashmiri chilli prášok 9 g


        

Kashmiri chilli prášok 9 g

 

skladom

Obyčajnej mletej paprike v kuchyni odzvonilo! Jemný prášok z červených papričiek Kashmiri dodá každému jedlu sýto červenú farbu, vôňu s nádychom orientálneho indického korenia a hravú pikantnosť.


Číslo produktu: P309
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Mleté
Nákupom získate 2 body
naša cena:
2,40 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Kashmiri chilli prášok 9 g

Populárna červená kráska

S touto papričkou budete mať doslova červeno pred očami. Nebude to síce kvôli jej pálivosti, ale určite vás dostane svojou jasne plnou farbou červeného vína, pre ktorú je vysoko žiadaná.

Kashmiri odrody Capsicum annuum (papriky ročnej) pochádzajú z Indie a so svojou miernejšou pálivosťou okolo 5 000-10 000 SHU sú v tejto vysoko pálivým čili preslávenej krajine skôr raritou. Majú tvar typickej čili papričky - pretiahnuté tenké telo dlhé asi 7-10 cm so špicatým koncom.

V ich ľahko ovocnej a sladkej chuti vynikajú dymové a zemité podtóny. Sú starostlivo pestované tak, aby si zachovávali svoju jemnú pikantnosť a červenú farbu. Ak hľadáte zlatú strednú cestu medzi bežne dostupnými papričkami vhodnými na dochutenie a zafarbenie akéhokoľvek jedla, rozhodne voľte Kashmiri. Nie sú tak pálivé ako Cayenne a zároveň, na rozdiel od klasickej mletej červenej papriky, dodajú jedlu hravú pikantnosť.

Jemná pikantnosť do karí aj čokoládových sušienok

Kashmiri je vlastne taká veľmi spoločenská paprička. Vďaka jej miernej pálivosti sa nemusíte báť, že by niekoho z vašich klientov alebo rodiny nepríjemne prekvapila. Prepožičia jedlám nádherne červenú farbu a svojou výraznou chuťou prinesie k stolu atmosféru živej a korením prevoňanej Indie.

Farbou a príjemne pikantnou chuťou oživia vaše karí, kurča Tandoori a ďalšie tradičné indická jedlá. Hodí sa tiež do pečenej fazule, marinád, polievok, paradajkových omáčok a zeleninových jedál. Skrátka všade tam, kde by ste normálne použili klasickú mletú červenú papriku alebo iné mierne pálivé čili.

Výborné sú Kashmiri papričky v kombinácii so syrmi a ovocím. Stačí malá štipka tohto čili a aj obyčajný ovocný šalát bude exotickým kulinárskym zážitkom. A ak milujete kombináciu čili a sladkého, Kashmiri paprička dodá skvelú chuť a farbu pečeným cookies sušienkam, alebo ju môžete v mexickom štýle pridať do horúcej čokolády.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OGFjMWNh