S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Chipotle chilli vločky 30 g


        

Chipotle chilli vločky 30 g

 

skladom

Drvené vločky aromatických Chipotle sú nezameniteľné pre svoju výraznú dymovú vôňu, ktorú skrátka musíte zažiť na vlastnej koži. Údenú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov získava táti sušené verzia plne zrelých papričiek vďaka pekanovému drevu


Číslo produktu: F411
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Vočky
Nákupom získate 4 body
naša cena:
3,80 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Chipotle chilli vločky 30 g

Pekne vyúdené a neskutočne voňavé

Posuňte svoje jedlá na úplne novú úroveň. Táto aromatická lahôdka sa o to postará. Jedná sa o údenú a sušenú verzii plne zrelých Jalapeño papričiek. V skutočnosti, asi 20% celkovej produkcie Jalapeño sa spotrebuje práve na výrobu Chipotle. Čo je dobre, pretože my túto chilli záležitosť milujeme a vy budete určite tiež!

Chipotle majú tmavo hnedú až čiernu farbu a výraznú dymovú chuť so sladkými podtónmi čokolády a orechov. Práve chuť orechov získavajú tieto papričky vďaka pekanovému drevu, na ktorom sa údi. Jedinečná je aj ich sladko-údená vôňa.

Paprička je slabo hrejivá. So svojou pálivosťou okolo 10 000-23 000 SHU je porovnateľná napr. s francúzskou papričkou Espelette, mexickú Guajillo, maďarskú feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.

Od cisárskeho stola do celého sveta

Jalapeño sú, ako jedny z mála chilli papričiek, veľmi šťavnaté a dužinaté, čo sťažuje ich sušenie. Z toho dôvodu sa Jalapeño najprv údením dehydratujú a až potom sušia. Túto metódu prvýkrát u papričiek použili Aztékovia, ktorí zistili, že Jalapeño nemožno sušiť na slnku, ako ostatné chilli. Tak začali tieto papričky údiť podobne ako mäso. Navyše sa vďaka tomu nekazili tak rýchlo a mohli byť po dlhú dobu skladované. Takto spracované Jalapeño sa stali v Aztéckej ríši vysoko cenenou surovinou a bolo využívané aj na prípravu jedál pre cisárskej ceremoniály.

Až donedávna boli tieto údené papričky dostupné prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. Ich popularita však rástla aj v zahraničí, predovšetkým v USA a Kanade. Výroba a spracovanie Jalapeño papričiek sa tak začala rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov.

Chipotle v kuchyni

Vďaka svojej aróme a chuti bývajú Chipotle dominantné ingrediencie mnohých mexických jedál. Dochutiť s nimi môžete hovädzie, kuracie alebo bravčové steaky. Skvele sa dopĺňajú s fazuľou, šošovicou a vajcami. Ich výraznú chuť oceníte tiež v marinádach na grilovanie, v salsa omáčkach, v nakladanej zelenine alebo v rôznych dipoch.

Ak vám Chipotle prídu v jedle málo štipľavé a chcete pridať o trochu viac ostrosti, možno ich dobre kombinovať s Jalapeño alebo Cayenne papričkami.

Kombinujete radi sladké múčniky a chilli? A už ste vyskúšali pridať do dezertu papričku údenú? Netradičnú chuť dodajú napríklad brownies alebo najrôznejším čokoládovým tortám.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

OTczMm