Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Ancho chilli prášok 9 g
Kompletné špecifikácie
Ancho chilli prášok 9 g
Mexická kráľovná medzi papričkami
Stavte na mexickú klasiku. Sušené Ancho sú v tejto krajine najobľúbenejšími a najpoužívanejšími papričkami vôbec (hneď za nimi sú Guajillo). Typická je ich tmavofialová až čierna farba.
Ancho sú sušenou verziou tmavo zelených lesklých papričiek Poblano, ktoré dorastajú do veľkosti až 10 cm. Pochádzajú z mexického štátu Puebla, ktorý bol v histórii významným španielskym koloniálnym miestom a zohral dôležitú úlohu v utváraní tradičnej mexickej kuchyne. Pre zaujímavosť, zo štátu Puebloa pochádza tiež ikonické mexické jedlo "Chiles en nogada" inšpirované mexickú vlajkou, ktoré vzniklo na počesť ukončenia mexickej vojny o nezávislosť v roku 1821. Jedná sa o plnenú zelenú Poblano papričku, preliatu bielou smotanou a posypanú šťavnatými červenými semienkami granátového jablka.
Papričky Ancho sú jedny z najmenej pálivých vôbec, preto sa pri ich používaní nemusíte vôbec zdráhať. Patrí medzi Papriku ročnú (Capsicum annum) a ich pálivosť sa pohybuje len okolo 1 000- 2 500 SHU. Zaujímavá je ich ovocno-sladká chuť. Vzhľadovo i chuťovo totiž pripomínajú slivky s podtónom hrozienok.
Pozvite chuť Mexika do svojej kuchyne
Na Ancho papričky je spoľahnutie vždy. Z každého jedla dokážu vykúzliť pikantnú, ale nie spaľujúcu záležitosť, ktorú ocenia aj chilli nováčikovia. Dodajú akejkoľvek studenej aj teplej omáčke, salse, enchiladas alebo polievke jemný hrejivý nádych a zemitú chuť a skvele tak podčiarknu chuť ostatných surovín. Svoje miesto si určite nájdu vo vašich mäsových pokrmoch alebo tamales, rovnako ako doma v Mexiku. Vďaka svojej slivkovo-hrozienkovo-sladkastej chuti a miernej pálivosti sú ideálne do sladkých dezertov alebo v kombinácii s čokoládou.