S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Ancho chilli prášok 9 g


        

Ancho chilli prášok 9 g

 

skladom

Ako vyzerá a chutí najobľúbenejšie mexické chilli? Ako sušené slivky! Ancho sú tmavo fialovou až čiernou sušenou verziou papričiek Poblano a pomleté na jemný prášok ponúkajú v kuchyni široké využitie.

novinka


Číslo produktu: P304
Výrobca: the ChilliDoctor
Chilli papričky: Mleté
Nákupom získate 2 body
naša cena:
2,40 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Ancho chilli prášok 9 g

Mexická kráľovná medzi papričkami

Stavte na mexickú klasiku. Sušené Ancho sú v tejto krajine najobľúbenejšími a najpoužívanejšími papričkami vôbec (hneď za nimi sú Guajillo). Typická je ich tmavofialová až čierna farba.

Ancho sú sušenou verziou tmavo zelených lesklých papričiek Poblano, ktoré dorastajú do veľkosti až 10 cm. Pochádzajú z mexického štátu Puebla, ktorý bol v histórii významným španielskym koloniálnym miestom a zohral dôležitú úlohu v utváraní tradičnej mexickej kuchyne. Pre zaujímavosť, zo štátu Puebloa pochádza tiež ikonické mexické jedlo "Chiles en nogada" inšpirované mexickú vlajkou, ktoré vzniklo na počesť ukončenia mexickej vojny o nezávislosť v roku 1821. Jedná sa o plnenú zelenú Poblano papričku, preliatu bielou smotanou a posypanú šťavnatými červenými semienkami granátového jablka.

Papričky Ancho sú jedny z najmenej pálivých vôbec, preto sa pri ich používaní nemusíte vôbec zdráhať. Patrí medzi Papriku ročnú (Capsicum annum) a ich pálivosť sa pohybuje len okolo 1 000- 2 500 SHU. Zaujímavá je ich ovocno-sladká chuť. Vzhľadovo i chuťovo totiž pripomínajú slivky s podtónom hrozienok.

Pozvite chuť Mexika do svojej kuchyne

Na Ancho papričky je spoľahnutie vždy. Z každého jedla dokážu vykúzliť pikantnú, ale nie spaľujúcu záležitosť, ktorú ocenia aj chilli nováčikovia. Dodajú akejkoľvek studenej aj teplej omáčke, salse, enchiladas alebo polievke jemný hrejivý nádych a zemitú chuť a skvele tak podčiarknu chuť ostatných surovín. Svoje miesto si určite nájdu vo vašich mäsových pokrmoch alebo tamales, rovnako ako doma v Mexiku. Vďaka svojej slivkovo-hrozienkovo-sladkastej chuti a miernej pálivosti sú ideálne do sladkých dezertov alebo v kombinácii s čokoládou.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

ZWJkZTg