Úvod » Chilli papričky » Bhut Jolokia udená korenie
Kompletné špecifikácie
História Papričky Bhut Jolokia:
pestovatelia a Chile Pepper inštitucia analyzovala ako prvé papričky Bhut Jolokia viac ako 1 milión Scovilleho pálivých jednotiek (SHU). A v roku 2006 bola dokonca zaradená do Guinnessovej knihy rekordov ako najpálivejšia paprička na svete. Od tej doby už boli Bhut papričky dvakrát vystriedané. Najprv ju 23.2.2011 prekonala Naga Viper s 1,382,118 SHU a onedlho sa o senzáciu postarala Trinidad Scorpion Butch T s 1,463,700 SHU
Popis papričky Bhut Jolokia
Plody sú 5+8,5cm dlhé, 2,5-3cm široké. Majú vlniaci sa povrch. Papričky dozrievajú od zelena až po jasne červené sfarbenie. Pestovateľské podmienky sú rovnaké ako pre papričku Habenaro a iné iné papriky rodu C. Chinenses. Do 90dní od oddelenia sú zelené a pri 120-tich dňoch v plnej zrelosti červené.
Mletá Bhut Jolokia údená má svoju nezvyčajnú a nezameniteľnú charakteristyckú dymovú vôňu a chuť. Je vhodná do polievok, šalátov, omáčok alebo gulášov.
Upozornenie: Pri manipulácií a skladovaní, dbajte na to že ide o extrémne pálivý produkt, ktorý pri vdýchnutí aj pri malej koncetrácií veľmi dráždi sliznice. Tieto účinky sú porovnateľné k obrannemu spreju.
Zloženie: mleté papričky Jolokia údená
Pôvod: India
Balenie: 7g (13ml)