Tento vynikajúci a jednoduchý recept máme od chlapcov z Chillibrathers.
Prvý raz sme ho skúsili na záhradnej party. Zemiaky mali taký úspech, že sme ich museli piecť aj na druhý deň.
POTREBUJEME:
2 kg zemiakov, 3 stredne veľké cibuľky, údenú domácu slaninku, syr Eidam 40%, soľ, čierne korenie, mleté chilli,
DRESSING:
250 ml kyslá smotana, 2 kocky tavený syr, 1 strúčik cesnaku, pažítku
POSTUP:
1. Zemiaky narežeme takmer na kolieska. Rez prevedieme tak, že na konci neprekrojíme celé, ale necháme kúsok, aby zemiak držal spolu. Týmto spôsobom narežeme všetky zemiaky.
2. Slaninku, eidam si narežeme na malé plátky, cibuľku na menšie polmesiačiky a striedavo vypĺňame zemiaky.
3. Na konci posolíme, okoreníme a pridáme mleté chilli a pečieme v rúre 60 minút na 180°C.
4. K zemiakom odporúčame dressing:
Rozmiešať spolu kyslú smotanu, syr, cesnak a na záver posypať pažítkou.
Nezabudnite si k tomu pridať ešte pálivú mňamku.
Blair´s Jalapeno death sauce.
DOBRÚ CHUŤ!
INFORMÁCIA
S našim receptom sme za mesiac júl 2015, vyhrali prvé miesto na stránke Varecha.sk.
Recept, ktorý si pridalo 265 ľudí do kuchárskej knihy.
http://varecha.pravda.sk/magazin/top-15-najlepsie-recepty-mesiaca-jul-2015/11794-clanok.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/opekane-zemiaky-chillibrothers/59523-recept.html#koment13