S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Komodo Dragon mash


        

Komodo Dragon mash

 

skladom

Komodo Dragon mash

novinka


Číslo produktu: 240
Výrobca: the ChilliDoctor
Stupeň pálivosti: 13
objem ml: 100
Nákupom získate 13 bodov
naša cena:
12,88 EUR

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Stupeň pálivosti

Scovilleho stupnica SHU 1 400 000 - 2 200 000

Komodo Dragon patrí medzi jedny z najpálivejších chilli papričiek na svete pôvodom z Veľkej Británie.

 

Zloženie:

Komodo Dragon chilli papričky 86-88 %, sol 12-14 %

Najpálivejšia papričky z britského supermarketu

Čerstvé Komodo Dragon sú dlhé asi 5 cm a ich šupka je rôzne skrútená a pokrčená (ako tomu u podobne diabolských papričiek býva). Dozrievajú klasicky zo zelenej farby cez oranžovú po žiarivo červenú.

Zaujímavé je, že sa prvýkrát dali v roku 2015 kúpiť na pultoch britských obchodov Tesco. Čo je pre takto pálivé chilli pomerne nezvyčajné. Komodo Dragon vypestoval najväčší producent chilli vo Veľkej Británii - Salvatore Genovese. Ten rýchlo pochopil, že ak sa chce vo svete chilli zviditeľniť a získať si vytúženú pozornosť, musí prekonávať jeden rekord na škále pálivosti za druhým.
Čo je chilli mash?
Čerstvé chilli papričky sa rozdrví spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

MjAwN2Y1