Úvod » Výrobca » the ChilliDoctor » Komodo Dragon mash
Kompletné špecifikácie
Stupeň pálivosti
Scovilleho stupnica SHU 1 400 000 - 2 200 000
Komodo Dragon patrí medzi jedny z najpálivejších chilli papričiek na svete pôvodom z Veľkej Británie.
Zloženie:
Komodo Dragon chilli papričky 86-88 %, sol 12-14 %
Najpálivejšia papričky z britského supermarketu
Čerstvé Komodo Dragon sú dlhé asi 5 cm a ich šupka je rôzne skrútená a pokrčená (ako tomu u podobne diabolských papričiek býva). Dozrievajú klasicky zo zelenej farby cez oranžovú až po žiarivo červenú.
Zaujímavé je, že sa prvýkrát dali v roku 2015 kúpiť na pultoch britských obchodov Tesco. Čo je pre takto pálivé chilli pomerne nezvyčajné. Komodo Dragon vypestoval najväčší producent chilli vo Veľkej Británii - Salvatore Genovese. Ten rýchlo pochopil, že ak sa chce vo svete chilli zviditeľniť a získať si vytúženú pozornosť, musí prekonávať jeden rekord na škále pálivosti za druhým.
Čerstvé Komodo Dragon sú dlhé asi 5 cm a ich šupka je rôzne skrútená a pokrčená (ako tomu u podobne diabolských papričiek býva). Dozrievajú klasicky zo zelenej farby cez oranžovú až po žiarivo červenú.
Zaujímavé je, že sa prvýkrát dali v roku 2015 kúpiť na pultoch britských obchodov Tesco. Čo je pre takto pálivé chilli pomerne nezvyčajné. Komodo Dragon vypestoval najväčší producent chilli vo Veľkej Británii - Salvatore Genovese. Ten rýchlo pochopil, že ak sa chce vo svete chilli zviditeľniť a získať si vytúženú pozornosť, musí prekonávať jeden rekord na škále pálivosti za druhým.
Čo je chilli mash?
Čerstvé chilli papričky sa rozdrví spolu so soľou a nechajú sa fermentovať (kvasiť) po dobu 2-6 mesiacov. Výťažok z kože, semienok a dužiny spoločne poskytne intenzívnu a bohatú chuť. Občas sa pridá ocot kvôli zastaveniu fermentácie, ale inak chilli mashe neobsahujú žiadne iné látky alebo konzervanty. Používa sa na ďalšie spracovanie na výrobu omáčok, salsa, dipov, do jedál, pokrmov a mnoho ďalšieho.