Stupnica pálivosti

v našom obchode

 

Scovilleho stupnica

SHU

 

 


NOVINKY

arr3Pozor!!! 4.8.- 13.8.2017 - obchod zatvorený!!!!Z dôvodu plánovanej dovolenky všetky objednávky od 4.8.2017 do -13.8.2017 budú vyexpedované dňa... arr3NOVINKA - SCOVILLA´SMáme tú česť Vám predstaviť Scovilla´s. Prajeme Vám mnoho pálivých zážitkov pri konzumácií... arr3NOVÉ PALIVÉ POKLADYLimitovaná novinka Mad Dog 357 Hot Sauce 25th Anniversary GOLDEN Edition... arr3Naskladnený tovarDnes naskladnený chýbajúci tovar Blair's Death Mini 4 Pack, Marie Sharp's Smokin Marie Mad Dog ... arr3NOVINKA- PSYCHO JUICEMáme tú česť Vám predstaviť PSYCHO JUICE. Prajeme Vám mnoho pálivých zážitkov pri konzumácií PSYCHO...

TOVAR V AKCII

naša cena 9,98 EUR
skladom

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 27,95 EUR
skladom

 



Scovilleho stupnica pálivosti SHU

Ale ako pálivé je pálivé?

 

Americkému chemikovi Wilbur L. Scovilleovi (1865-1942),sa podarilo najsť odpoveď na túto otázku v roku 1912 publikoval metódu kvantitatívneho porovnávania pálivosti papričiek - Scovilleho organoleptický test. Základom je roztok z paprík, cukru a vody, ktorý je následne riedený vodou a skúšaný ochutnávačom (väčšinou najmenej piatimi) do tej doby, než zmizne pálivosť.

................Wikipédii

Scovilleho stupnica, meria pálivosť paprík a chilli papričiek.

Počet Scoville jednotiek pálivosti,  zodpovedá prítomnému množstvu kapsaicínu.

( papričky obsahujú látku kapsaicín, ktorá spôsobuje pálenie )

V súčasnej dobe sa používa metóda označovaná ako vysokoúčinná kvapalinová chromatografia (HPLC) pre meranie pálivosti  z papriky.

HPLC identifikuje a meria teplo produkujúce chemikálie papriky, ktoré sú potom bombardované s matematickými vzorcami, ktoré obsahujú šokujúci rad písmen, čísel v zátvorkách a odmocnín na druhú; pravdepodobne univerzitné vyvrcholenie s mozgom veľkosti planéty.

 


 

 

OThlYzRi